RaulC
Site Admin - Kapitan
Site Admin - Kapitan
Post wtorek, 24 grudnia 2013, 12:14
Jak się ma Polski fandom?
Wydaje się, że nasz rodzimy fandom ma się dobrze. Ale czy na pewno? Niby są konwenty, na które przychodzi trochę ludzi, ale tak naprawdę ilu jest fanów Treka w Polsce? Jak się popatrzy po forach jakoś wielkiej ilości nie widać. Ludzie się powtarzają, bo na wszystkich mają przeważnie te same nicki.
Tak sobie myślę. Czy mu sami jesteśmy w stanie nakręcić jakikolwiek fanfilm? Próba była a po niej pozostał jeden trailer. A może spróbować nakręcić film na podstawie naszego rodzimego fanfika?
Życie jest jak S-F, spodziewaj się niespodziewanego.
Troll
Post wtorek, 24 grudnia 2013, 16:30
Re: Jak się ma Polski fandom?
Zekranizujta kapitana Ćwirka! Koniecznie!!! Z biterem w roli głównej!!!!! Za wróbla bo przbierzta!!!!!!!
Eviva
Pierwszy Oficer
Pierwszy Oficer
Post wtorek, 24 grudnia 2013, 18:38
Za duży z niego facet. To raczerj jastrząb, nie żaden wróbel.
Troll
Post środa, 25 grudnia 2013, 02:55
Jaszczomp!
The D
Post wtorek, 31 grudnia 2013, 00:38
Na fora nie ma co patrzeć bo to wymierający gatunek, na którym siedzą głównie ludzie starej daty (nie chodzi o metrykę tylko staż internetowy).Podobnie jak kiedyś grupy dyskusyjne czy IRC, Teraz wszystko kanibalizują społecznościówki. Przy czym portale społecznościowe wbrew nazwie nie sprzyjają tworzeniu trwałych społeczności bo tam wszystko jest efemeryczne i tonie w potoku reklamy i śmiesznych zdjęć i chwytliwych filmików.
Troll
Post wtorek, 31 grudnia 2013, 02:41
The D napisał(a):Teraz wszystko kanibalizują społecznościówki. Przy czym portale społecznościowe wbrew nazwie nie sprzyjają tworzeniu trwałych społeczności bo tam wszystko jest efemeryczne i tonie w potoku reklamy i śmiesznych zdjęć i chwytliwych filmików.
Społecznościówki? Chłopie, kto na społecznościówkach siedzi? Podrosłe dzieci Neo, sprzątaczki wrzucające zdjęcia z jedynych wczasów w Egipcie, netowi ekshibicjoniści tonami zamieszczający s$%^^&*i i Pani Eviva z zapluwającymi się z nienawiści razem z nią kumplami.
Gdzie ci Trekker z piwnicy wyjdzie z takimi się zadawać?
Gość
Post wtorek, 31 grudnia 2013, 12:48
Siedzi dużo użytkowników którzy na nigdy nie mieli kont na forach albo mają ale zaglądają raz na ruski rok. Warszawski fandom umawia się na facebooku bo inaczej się już nie da. Gdy zagaiłem temat spotkania po nowym roku pierwsze 2 odpowiedzi miałem w ciągu 5 minut. Na forum albo grupie mailowej czekałbym pewnie z dobę.
Eviva
Pierwszy Oficer
Pierwszy Oficer
Post wtorek, 31 grudnia 2013, 21:37
Fakt, Facebook nas poniekąd ratuje. Przynajmniej nie ma tam żadnego durnego moderatora, banującego za kilka słów prawdy, za to zawsze można się spotkać i pogadać.
Troll
Post środa, 1 stycznia 2014, 23:21
Eviva napisał(a):Przynajmniej nie ma tam żadnego durnego moderatora, banującego za kilka słów prawdy
Pani Evivo... Rzyganie jadem i prawda to nie synonimy.
The D
Post czwartek, 2 stycznia 2014, 00:32
Akurat facebook ma całą armię moderatorów (głównie z krajów 3-go świata pracujących po dolarze za godzinę) zajmujących się blokowaniem różnych dziwnych rzeczy, np. zdjęć rzeźb karmiących kobiet czy negatywnych opinii o Kemalu Ataturku czy wzmianek o Kurdach.
Eviva
Pierwszy Oficer
Pierwszy Oficer
Post czwartek, 2 stycznia 2014, 18:07
A fakt, zapomniałam. mimo to da się tam rozmawiać wcale swobodnie. Wystarczy zapisać si.ę do odpowiedniej (lub nieodpowiedniej) grupy i już.
RaulC
Site Admin - Kapitan
Site Admin - Kapitan
Post czwartek, 2 stycznia 2014, 23:50
Trollu, pomysł z Ćwirkiem wcale nie najgorszy
.
Co do rzygania jadem i prawdą to insza inszość. Niektórych prawda w oczy kole i jej nie przyjmują do wiadomości. Ba, nie dostrzegają jej nawet jeśli mają ją tuż przed sobą. Po prostu nie chcą jej widzieć.
Poza tym, prosiłem bez wulgaryzmów.
Troll
Post piątek, 3 stycznia 2014, 00:29
Panie Admin, Pańska prawda jest tego trzeciego rodzaju...
RaulC
Site Admin - Kapitan
Site Admin - Kapitan
Post czwartek, 9 stycznia 2014, 09:20
Troll napisał(a):Panie Admin, Pańska prawda jest tego trzeciego rodzaju...
Mylisz się i to bardzo. W regulaminie napisałem by nie używać wulgaryzmów i było to właściwie jedyne kryterium.
Eviva
Pierwszy Oficer
Pierwszy Oficer
Post czwartek, 9 stycznia 2014, 22:28
Polski fandom nie straciłby na braku niektórych osób. Problem w tym, że próbuje się usuwać nie tych nic nie wartych, ale tych, co z jakiegoś powodu są niewygodni. Nieważne, co robią dla ogółu, ważne, że nie chce im się przyłączać do choru odgórnie zatwierdzonego. Tak typowo po polsku...
RaulC
Site Admin - Kapitan
Site Admin - Kapitan
Post piątek, 10 stycznia 2014, 11:02
Eviva napisał(a):Polski fandom nie straciłby na braku niektórych osób. Problem w tym, że próbuje się usuwać nie tych nic nie wartych, ale tych, co z jakiegoś powodu są niewygodni. Nieważne, co robią dla ogółu, ważne, że nie chce im się przyłączać do choru odgórnie zatwierdzonego. Tak typowo po polsku...
To fakt niezaprzeczalny. Wystarczy mieć "niekonwencjonalne" poglądy na "drażliwe" tematy. Ale cóż. Jedni by za złotówkę pchłę do Częstochowy pędzili a inni za same poglądy wieszali albo coś innego. Od razu przypomina mi się średniowieczne polowanie na czarownice. Jak się utopiła to była niewinna a jak nie to winna i trzeba ją spalić. Efekt i tak był ten sam.
Troll
Post piątek, 10 stycznia 2014, 11:39
RaulC napisał(a):
Eviva napisał(a):Polski fandom nie straciłby na braku niektórych osób. Problem w tym, że próbuje się usuwać nie tych nic nie wartych, ale tych, co z jakiegoś powodu są niewygodni. Nieważne, co robią dla ogółu, ważne, że nie chce im się przyłączać do choru odgórnie zatwierdzonego. Tak typowo po polsku...
To fakt niezaprzeczalny. Wystarczy mieć "niekonwencjonalne" poglądy na "drażliwe" tematy.
Ja na przykład, w temacie drażliwym, uważam, że powinno sie Was wytarzać w smole i w pierzu. Przygarniecie mnie?
Eviva
Pierwszy Oficer
Pierwszy Oficer
Post piątek, 10 stycznia 2014, 18:50
Myślisz, że my jesteśmy dla niektórych takimi właśnie czarownicami? Pytanie tylko, o kim to źle świadczy, o nas czy o nich.
RaulC
Site Admin - Kapitan
Site Admin - Kapitan
Post wtorek, 14 stycznia 2014, 15:35
jak wynika z posta Trolla wynika, że jesteśmy. Na szczęście nie dla wszystkich, ale nie świadczy i nie świadczyło to źle o czarownicach a o łowcach. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Można mnie nie lubić, chcieć wytarzać w smole i pierzu (hehe pewnie wyglądałbym jak kurczak) ale to nie oznacza, że ma się mnie obrażać. Nie oznacza to, że nie wymagam szacunku od innych, bo sam innych szanuję (przynajmniej się staram) choć też nie koniecznie lubię.
Eviva
Pierwszy Oficer
Pierwszy Oficer
Post wtorek, 14 stycznia 2014, 21:27
Niestety ci, co najgłośniej krzyczą, ze wszelkim innościom nalezy się szacunek, sami odmawiają go tym, których... po prostu nie lubią. Dlatego przestałam udzielać się społecznie - nie ma dla kogo.